Ajankohtaista

tiistai, 16 heinäkuu 2019 14:06

Liturgista kirjallisuutta Burundiin

Filantropian nuorin kirkollinen kumppani Itä-Afrikassa on Burundin ja Ruandan hiippakunta, jonka hengellinen paimen metropoliitta Innocentios vieraili Suomessa touko-kesäkuussa.

keskiviikko, 10 heinäkuu 2019 09:59

Filantropian työhön tukea Euroopan Unionilta

Filantropian Ugandan hanke saa tänä vuonna lisää julkisuutta Suomessa. Toimittajat Eveliina Talvitie ja Petrus Palola kävivät heinäkuun alussa Ugandassa tutustumassa naisten omistusoikeuksia edistävään työhön.

Filantropia järjestää yhteistyössä kirkon ja PSHV:n kanssa kaksipäiväiset seminaarit jokaisen hiippakunnan alueella elo-syyskuussa. Päivien teemat ovat Monikulttuurisen yhteisön rakentaminen sekä Luomakunta ja kristityn vastuu.

keskiviikko, 12 kesäkuu 2019 14:01

Papiston jatkokoulutusta Nanyukissa

Keniassa Nyerin ja Mount Kenyan hiippakunnassa järjestettiin toukokuussa papiston koulutuspäivät Filantropian tuella. Paikalle saapui lähes kaikki hiippakunnan 50 pappia. Koulutuspäivät olivat tarpeen vertaistukipäivinä pitkien välimatkojen hiippakunnassa. Monille tämä oli myös ensimmäinen tilaisuus verestää opintoja sitten Nairobin pappisseminaarista valmistumisen vuosikymmeniä sitten.

Filantropia tuo Helsingin Kaisaniemessä 25.-26.5. järjestettäville Maailma kylässä -festivaaleille luomakuntateltan, jossa voi hiljentyä ja keskustella kahden päivän ajan. Festivaalin teemana on ilmastonmuutos.

perjantai, 10 toukokuu 2019 17:56

Aamuhartaus 4.5.

Minna Rasku Filantropiasta piti 4.5.2019 aamuhartauden, joka on kuultavissa Yle Areenassa.

Isä Evangelos Thiani Keniasta vierailee Suomessa nyt toista kertaa. Nairobin pappisseminaarissa työskentelevä pappi osallistui vuoden 2015 kirkkopäiville Lappeenrannassa. Tuolloin hän matkusti yhdessä Burundin ja Ruandan piispa Innocentioksen kanssa.

maanantai, 29 huhtikuu 2019 11:29

Pyhiinvaeltajan lauluja -levy on ilmestynyt

Filantropian julkaisemalle levylle on äänitetty uusia Pyhiinvaeltajan lauluja, joita on koottu eri maiden ortodoksisen perinteen lauluista. Aiheina ovat elämän ilot ja surut, pyhät ihmiset sekä kirkkovuoden juhlat.

tiistai, 09 huhtikuu 2019 13:20

Vuosikokouksen päätökset

Myllypuron kappelissa Helsingissä 6.4. pidetty Filantropian vuosikokous käsitteli sääntömääräiset asiat ja valitsi Ilona Lehmuksen jatkamaan puheenjohtajana.

perjantai, 05 huhtikuu 2019 11:55

Suuren paaston keräys: Barbaran tarina

Barbara Mutesin ompelukauppaan astuessa näkee iloa heijastavat kasvot, jotka kantavat vielä menneisyyden naarmuja. Hänestä tuli viisi vuotta sitten nuori äiti, jolla ei ollut muita vaihtoehtoja kuin mennä vaimoksi lapsen isälle Suleimanille. Mies käyttäytyi väkivaltaisesti eikä halunnut Barbaran tekevän töitä, josta saisi rahaa, sillä hän olisi silloin tuntenut itsensä vähemmän mieheksi.

Sivu 1 / 21

Tilaa uutiskirjeinstagram logo