maanantai, 31 elokuu 2015 09:43

Unohtumattomia kohtaamisia ortodoksisilla kirkkopäivillä

Elokuun viimeisenä viikonloppuna pidetyt Ortodoksiset kirkkopäivät kokosivat Lappeenrantaan yli 500 vierasta ympäri Suomen. Kansainvälisiä vieraita saapui Burundista, Etiopiasta, Keniasta ja Venäjältä.

Filantropian työ oli esillä basaarissa ja kohtaamispaikoilla, jotka keräsivät runsaasti kuulijoita ja olivat yksi kirkkopäivien menestyksekkäimmistä ohjelmista.

Toiminnanjohtaja Gennet Mengistu Etiopiasta keskusteli kohtaamispaikalla tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkisen kanssa siitä, mitä on hyvä elämä? Keskustelijat kuvailivat köyhyyden ilmenemistä omissa yhteiskunnissaan ja mitä köyhyyden vähentämiseksi on tehty ja pitäisi vielä tehdä.

Maedot-kansalaisjärjestön johtaja Gennet Mengistu sanoi, että pelkkä aineellinen hyvinvointi ei takaa hyvää elämää, vaan hyvä elämä syntyy jakamisesta. Myös kehitysyhteistyöhön kohdistuvat määrärahaleikkaukset ja niiden vaikutukset ihmisten elämään tulivat esille kohtaamispaikalla.

 Kohtaaminen Ortodoksisten Nuorten Liiton teltalla.

Pastori Evangelos Thiani Keniasta osallistui kirkkopäivien ohjelmaan ja keräsi ideoita ja kokemuksia oman kirkkonsa kehittämiseen.

Burundin ja Ruandan piispa Innocentios työskentelee köyhyyden ja kansanmurhan runtelemien yhteisöjen keskuudessa. Ugandalaissyntyinen piispa puhui kirkkopäivien kohtaamispaikalla sovinnon rakentamisesta, evankeliumin julistamisesta ja koulutuksen edistämisestä.

Lisää kuvia ja kokemuksia kirkkopäivien annista löytyy seuraavista linkeistä:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.494013847430616.1073741829.129591537206184&type=3 (Filantropian Facebook-sivun albumi)

http://www.ortodoksisetkirkkopaivat.fi/galleria (Ortodoksisten kirkkopäivien sivusto)

http://ort.fi/teema/Kirkkop%C3%A4iv%C3%A4t%202015 (Ortodoksisen kirkon sivusto)

https://www.facebook.com/Ortodoksi.net?fref=ts (Ortodoksinetin Facebook-sivu)

https://www.facebook.com/simeonjahanna?fref=ts (Simeon ja Hanna -verkkojulkaisun Facebook-sivu)

Tilaa uutiskirjeinstagram logo